top of page

KENZO X H&M


De collectie van H&M draait dit jaar om de kleurrijke en opvallende wereld van KENZO. De creative directors van KENZO, Carol Lim en Humberto Lean, haken aan bij de internationale jeugdcultuur en ontwerpen kleding met een universele, allesomvattende visie zonder regels. Ze hebben een collectie ontworpen die een goed beeld geeft van de opvallende wereld van KENZO. De samenwerking met H&M gaf hun de kans om te experimenteren en nieuwe combinaties te proberen. De modellen en silhouetten zijn modern en origineel. Zo zijn veel van de stukken binnenste buiten te dragen, een typisch kenmerk van KENZO. Zo zegt Carol: "We wilden echte collector's items maken, stukken die eindeloos meegaan." Er is een mooie balans tussen street style en gewaagde, originele stukken, zoals jurken met linten, kimono's en jacks van imitatiebont in neonkleuren.

Afgelopen zaterdagavond was de show in New York City. Een bonte boel. Beter kun je de lancering van KENZOxH&M niet omschrijven. Prints tot zover het oog reikt, explosieve kleuren à volanté en vooral heel veel luipaardmotieven. Carol en Humberto, de designers, hebben een wervelende show neer gezet die meer leek op een dansspektakel dan op een saaie catwalk.

Fun, fun, fun!

Een impressie van de show KENZOxH&M:

👆🏼 Halsey.

Carol en Humberto lieten zich inspireren door jungle. Op de uitnodiging voor het lanceringsevent stond dan ook in dikke letters: 'JUNGLE'. Hele muren waren bedekt met luipaardvlekken in neonkleuren. Iedereen droeg bloedmooie exotische prints. De dominantie van de jungle is absoluut, dat is na de show wel duidelijk. Zeker bij de celebrity's die van kop tot teen in H&M gekleed waren voor de gelegenheid. Ze bleken allemaal deel uit van een stam genaamd KENZO.

THE LOOKS:

Zoals je ziet veel dierenprints en bloemenmotieven op rokken en tropenjurken die perfect het concept van boho chic belichamen. Hippie meets Tarzan. En dit in alle kleuren. Hoe feller en hoe meer over de top, hoe liever. KENZOxH&M is duidelijk niet ontworpen door minimalisten. More is more. Een hit energy dansspektakel dat het midden hield tussen moderne dans en folklore. De dansers showden in hun dans waar de kledingstukken echt voor staan: fun, jeugdigheid en vrijheid.

Het dak ging er helemaal af toen rapper en superster Ice Cube aantrad. Carole bewoog alsof ze de regendans deed en Humberto knuffelde met zijn man Patrick Wilson. Hier hadden ze alle reden toe. Het was hun nacht. Het was een legendarisch feest.

KENZOxH&M is vanaf 3 november verkrijgbaar op www.hm.com

XOXO,

Lieke


Recent Posts
Archive
bottom of page